Zoek & Filter Last minutes

Beleef een Last minute Zakynthos

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden en is met een oppervlakte van 410 vierkante kilometer het tiende grootste eiland van Griekenland. De diversiteit van het eiland, de natuur, de lange zandstranden en de rust die het eiland uitstraalt, weg van de drukke toeristenstromen rond Griekenland maken het bijzonder waardevol. De geschiedenis van het eiland omvat meer dan zeven eeuwen van overheersing door West- en Midden-Europese mogendheden. Het eiland is nog steeds een van de stilste eilanden, wat een last minute Zakynthos vakantie bijzonder aantrekkelijk maakt. Aangezien het eiland oorspronkelijk slechts uit zes gemeenten bestond, is het vandaag de dag nog steeds ruim en aangenaam ontspannend voor toeristen.

Last minute Zakynthos: Zakynthos flora en fauna

Door het mediterrane klimaat, met veel neerslag in de winter, heeft het eiland een weelderige vegetatie en is het een ideale vakantiebestemming voor alle natuurliefhebbers. De fauna van het eiland, waar veel bedreigde diersoorten leven, is zeker de moeite waard. Tot deze soorten behoort ook de karetschildpad, die zich langs de kust van het eiland nestelt. Ook de dolfijndansen, die regelmatig bij de stranden van Zakynthos plaatsvinden en veel bezoekers hebben verbaasd, zijn een zeldzaam spektakel. Een last minute Zakynthos vakantie midden in de ongerepte natuur biedt een echt alternatief voor dure wellnesshotels, vooral voor mensen die last hebben van stress.

Ontdek de schatten van Zakynthos tijdens een last minute vakantie

Een van de belangrijkste schatten van Zakynthos is zeker de Blauwe Grotten bij Cape Skinari en zeker een bezoek waard tijdens een last minute Zakynthos. De grotten liggen half uit het water en half onder water. Hun veelzijdige blauwe kleur is het resultaat van de verschillende lichtinval in de grotten en geeft het gevoel van oudheid en mystiek weer. Een andere bezienswaardigheid tijdens een last minute Zakynthos is het dorp Keri naast de hoofdstad Zakynthos. Naast de kerk van Panagia Keriótissa, gebouwd in renaissancestijl, staat ook de sneeuwwitte vuurtoren Kap Kerí, die een van de beste restaurants van het eiland herbergt. Vooral populair bij toeristen is de smokkelaarsbaai Navagio, waar een oud scheepswrak voor anker ligt. Veel legenden en mythen verstrengelen zich rond het scheepswrak dat in 1980 voor de kust strandde, maar de bemanning die het overleefde, zwijgt. Dat mag je natuurlijk niet missen tijdens een last minute Zakynthos!

Ontdek de oude hoofdstad Zakynthos

Een last minute Zakynthos vakantie is een ideale manier om de hoofdstad Zakynthos te ontdekken. De architectuur is bijzonder opmerkelijk, want Zakynthos werd gebouwd in de vorm van een theater met een citadel gebouwd door de Venetianen op de top.

Helaas zijn er vandaag geen last minutes naar deze bestemming. Het aanbod van last minutes varieert elke dag. Klik op onderstaande link om een andere bestemmingen te zoeken:

Beschikbare last minute vakanties


Naar boven