Zoek & Filter Last minutes

Autovakantie Zwitserland

Ben jij op zoek naar een last minute autovakantie naar Zwitserland? Zoek in ons aanbod van goedkope autovakanties en wie weet ben jij volgende week al onderweg met de auto naar Zwitserland.

In het midden van Europa ligt Zwitserland. Het land is gevormd in 1291, in de oude steentijd leefden er al mensen. Bern is de hoofdstad van Zwitserland en andere bekendste steden zijn Bazel & Zürich. Er zijn ook tal van mooie kleine dorpen in Zwitserland te vinden, die zeker het bezoeken waard zijn.  In Bern vind je historische gebouwen en musea die je tijdens de autovakantie Zwitserland zeker moet bezoeken. Vanwege de bijzondere natuur is het land ook erg populair. Grote meren zoals dat van Genève en Lugano bevinden zich te midden van grote bergen en veel bebossing. In de winter trekken veel mensen richting Zwitserland om te skiën en snowboarden. Een wintersportvakantie naar Zwitserland staat er om bekend dat het niet goedkoop is, maar de meeste gebieden kennen geweldige sneeuw. 

Zwitserland en cultuur

Zwitserland heeft een rijke literaire cultuur met bekende schrijvers zoals Carl Spitteler en Max Frisch. Het meest bekende boek is Heidi. Na een dag rondkijken heb je vast honger en uit eten gaan tijdens een vakantie Zwitserland is een ware belevenis. Wij kennen vooral de populaire gerechten, zoals fondue en rösti. De Zwitserse keuken bevat nog veel meer lekkers. De maaltijden zijn altijd stevig met veel vlees en aardappelgerechten. Daar drinkt men een lokale wijn bij. Wijnsoorten zoals pinot noir en merlot worden al eeuwenlang in Zwitserland verbouwd. Als toetje hoor je natuurlijk iets met chocola te nemen. 

Bezienswaardigheden in Zwitserland

De Zwitserse Alpen zijn een lust voor het oog. Wandelen, fietsen, wintersporten en zwemmen, in de bergen kan het allemaal. Bekende locaties zijn de Matterhorn en de Monte Rosa. Deze zijn ruim 4.000 meter hoog. Ook het Meer van Genève heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen en dat is niet voor niets. De uitzichten zijn er mooi en in het stadje vind je onder meer een museum en kathedraal. De oude binnenstad van Bern is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Tijdens een stadswandeling passeer je rijksgebouwen en kerken. Kunstliefhebbers kunnen tijdens de autovakantie Zwitserland terecht in het kunstmuseum van Bazel.

Helaas zijn er vandaag geen last minutes naar deze bestemming. Het aanbod van last minutes varieert elke dag. Klik op onderstaande link om een andere bestemmingen te zoeken:

Beschikbare last minute vakanties


Naar boven