Zoek & Filter Last minutes

Autovakantie Spanje

Ben jij op zoek naar een last minute autovakantie naar Spanje? Zoek in ons aanbod van goedkope autovakanties en wie weet ben jij volgende week al onderweg met de auto naar Spanje.

Een autovakantie in Spanje is een avontuur vol cultuur, historie en bezienswaardigheden. De geschiedenis van het land gaat terug tot de tijd van de neanderthalers. Je kunt dan ook willekeurig door het land reizen om sporen uit het verleden te zien, al zijn er natuurlijk plaatsen waar je niet omheen kunt, zoals Sevilla, Toledo Barcelona en Madrid. Door de ligging aan de Middellandse Zee ligt het voor de hand dat restaurants in Spanje veel gerechten met zeevruchten zoals vis en schaaldieren serveren. Vooral paella is zeer geliefd. Daarnaast kun je bijna overal wel een tapasbar vinden.

Spanje en cultuur

Spanje heeft veel beroemde schilders voortgebracht. In de afgelopen eeuw waren dat onder meer Salvador Dalí en Pablo Picasso. Enkele kunstenaars van langer geleden zijn El Greco en Diego Velázquez. Hun werken zijn te zien op allerlei verschillende plaatsen in Spanje. Bereid je autovakantie door Spanje daarom goed voor, als je het werk van een specifieke kunstenaar wilt zien. Voor Picasso ga je naar het Reina Sofia museum in Madrid, voor Gaudí ga je op vakantie naar Barcelona (bijvoorbeeld Park Güell, Sagrada Família en Casa Milà). Ook Santiago de Compostella is een bezoek waard, vanwege de pelgrimsroutes en het historische centrum met zijn imposante, dertiende-eeuwse kathedraal.

Bezienswaardigheden in Spanje

Een autovakantie in Spanje is ideaal om veel verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Spanje heeft maar liefst 44 bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Enkele daarvan zijn de kathedralen van Burgos, Córdoba en Sevilla. In Sevilla staat ook het Alcázar, vermoedelijk het oudste nog als zodanig gebruikte koninklijke paleis van Europa. Veel steden hebben een historisch centrum, bijvoorbeeld Toledo, Salamanca en Alcalá de Henares. Bezoek ook de palmentuin van Elx bij Alicante, en La Lonja de la Seda in Valencia aan de Costa Blanca. In La Lonja werd vroeger zijde verhandeld, vandaar Seda. Kijk hier vooral omhoog naar de bijzondere beelden.

 

Helaas zijn er vandaag geen last minutes naar deze bestemming. Het aanbod van last minutes varieert elke dag. Klik op onderstaande link om een andere bestemmingen te zoeken:

Beschikbare last minute vakanties


Naar boven