Zoek & Filter Last minutes

Autovakantie Oostenrijk

Ben jij op zoek naar een last minute autovakantie naar Oostenrijk? Zoek in ons aanbod van goedkope autovakanties en wie weet ben jij volgende week al onderweg met de auto naar Oostenrijk.

Oostenrijk is een land dat gelegen is in het midden van Europa en staat vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende landschap. De Romeinen waren de eerste bezetters van het grondgebied, maar het huidige land is een restant van het Keizerrijk Oostenrijk. Door de ligging vind je er mooie bergen, meren en heuvellandschappen. In de zomer is het aangenaam warm, in de winter maken veel mensen een autovakantie Oostenrijk om te skiën of snowboarden. Voor bezienswaardigheden moet je in de hoofdstad Wenen zijn. Hier vind je musea, historische bouwwerken, gezellige winkelstraten en uitgaansgelegenheden.

Oostenrijk en cultuur

De Oostenrijkers kennen een lange kunst- en muziekgeschiedenis. Bekende componisten zoals Franz Schubert en Wolfgang Amadeus Mozart komen ervandaan. Ook op literair gebied heeft het land heel wat in de aarde gebrokkeld, met namen zoals Elfriede Jelinek en Thomas Bernhard. Wie tijdens de autovakantie Oostenrijk de cultuur letterlijk wil proeven, kan terecht in een van de traditionele restaurants. Hier worden typische Oostenrijkse gerechten zoals de Wiener schnitzel en Knödel geserveerd. Als toetje is de Sachertorte niet aan te slepen. In het hele land wordt wijn verbouwd, maar ook bier wordt bij de maaltijd gedronken.

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Natuurliefhebbers kunnen zich tijdens de autovakantie Oostenrijk dagenlang vermaken in de Alpen. De prachtige uitzichten en vele wandel- en fietsroutes bieden voor ieder wat wils. In het dorp Krimml vind je de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle, dat gelijk de hoogste waterval van Europa is. Liefhebbers van oude bouwwerken moeten in de hoofdstad een bezoekje brengen aan Schloss Schönbrunn en de Stephansdom. Ook de Karlskirche is met zijn plafondschildering erg indrukwekkend. Salzburg is een van de andere grote steden van het land en de thuisplaats van de familie Von Trapp, waar The Sound Of Music op werd gebaseerd. De beroemde middeleeuwse Festung Hohensalzburg vind je op de Festungsberg.

 

Helaas zijn er vandaag geen last minutes naar deze bestemming. Het aanbod van last minutes varieert elke dag. Klik op onderstaande link om een andere bestemmingen te zoeken:

Beschikbare last minute vakanties


Naar boven