Zoek & Filter Last minutes

Autovakantie Italië

Ben jij op zoek naar een last minute autovakantie naar Italië? Zoek in ons aanbod van goedkope autovakanties en wie weet ben jij volgende week al onderweg met de auto naar Italië.

Italië is een land in het zuiden van Europa dat bekend staat om zijn rijke cultuur, mooie landschap en vele bezienswaardigheden. De geschiedenis gaat ver terug in de tijd maar kennen we vooral van de Romeinen. Het landschap kenmerkt zich door bergen, meren, heuvels en stranden. Dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten voor mensen die een autovakantie Italië maken. Grote steden zoals Venetië, Milaan, Turijn en natuurlijk Rome hebben alles waar je als toerist naar op zoek bent. Denk hierbij aan musea, winkelstraten en horeca- en uitgaansgelegenheden. De Italiaanse keuken smaakt natuurlijk het beste in het land van oorsprong.

Italië en cultuur

Tijdens de Italiaanse renaissance probeerden schrijvers, architecten en kunstenaars zich te onderscheiden van hun voorgangers door nog mooier werk af te leveren. Beroemde Italiaanse meesters zijn Donatello, Leonardo da Vinci en Caravaggio. Veel van hun werken worden bewaard in bekende musea, zoals Palazzo Ducale, Palazzo Pitti en Uffizi. Veel mensen boeken een autovakantie Italië om te genieten van de nationale keuken. De echte Italiaanse restaurants maken gebruik van verse ingrediënten, waardoor de pizza, pasta en het ijs een unieke smaak krijgen.

Bezienswaardigheden in Italië

Een dagtripje naar een van de grote steden mag tijdens de vakantie Italië niet op je lijstje ontbreken. Bezoek het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon in de hoofdstad Rome of ga een dagje shoppen in modestad Milaan. Hier vind je ook enkele historische gebouwen. Pompeii is wereldberoemd door de vulkaanuitbarsting die in het jaar 79 de hele regio met een laag as bedekte. Hierdoor zijn de resten goed bewaard gebleven. Voor een leuk fotomomentje moet je zeker even stoppen bij de Toren van Pisa. Ben je een natuurliefhebber? Dan is het Gardameer the place to be. In de zomer kun je er zwemmen, fietsen en wandelen onder een warme Italiaanse zon.

 

Helaas zijn er vandaag geen last minutes naar deze bestemming. Het aanbod van last minutes varieert elke dag. Klik op onderstaande link om een andere bestemmingen te zoeken:

Beschikbare last minute vakanties


Naar boven