Zoek & Filter Last minutes

Autovakantie Frankrijk

Ben jij op zoek naar een last minute autovakantie naar Frankrijk? Zoek in ons aanbod van goedkope autovakanties en wie weet ben jij volgende week al onderweg met de auto naar Frankrijk.

Een vakantie in Frankrijk is een ideale manier om kennis te maken met het land dat zoveel uiteenlopende landschappen en steden rijk is. Elke regio heeft zijn eigen streekgerechten en -wijnen. De Fransen zelf zijn volgens veel toeristen arrogant, maar als je ze in hun eigen taal aanspreekt (hoe gebrekkig ook) laten ze al snel hun vriendelijke kant zien. Frankrijk heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Europese geschiedenis. Neem de tijd om enkele van de vele historische gebouwen te bezoeken, dan zul je begrijpen waarom de Fransen zo trots zijn op hun land. Vive la France! Let wel dat er sinds 2019 nieuwe verkeersregels zijn in Frankrijk. Wel handig om te weten voordat je de weg op gaat.

Frankrijk en cultuur

Fransen zien hun land graag als het middelpunt van Europa. Dat kun je chauvinistisch noemen, maar aan welke taal hebben wij het woord "chauvinistisch" ontleend? Frankrijk bepaalde nog tot de Tweede Wereldoorlog de standaard voor Europa in onder meer architectuur, kunst en mode. Veel gotische kerken en kathedralen in Europa zijn gebouwd naar Frans voorbeeld. Kunststromingen als art deco en de romantiek zijn begonnen in Frankrijk. Een autovakantie Frankrijk is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele musea, bijvoorbeeld de tentoonstelling La Grande Expo nabij de Pont du Gard, het Louvre in Parijs of het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon in Versailles.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Het leuke van een autovakantie binnen Frankrijk is dat je veel meer kunt zien dan alleen de attracties van Parijs (waaronder Arc de Triomphe, Avenue des Champs-Élysées, Basilique du Sacré-Cœur, la tour Eiffel, Musée du Louvre, Montmartre en Pont Neuf). Alleen al voor het kasteel van Versailles met zijn prachtige tuinen moet je eigenlijk twee dagen uittrekken. Het Romeinse aquaduct Pont du Gard is een van de best bewaarde aquaducten ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Carcassonne behoort tot de fraaiste middeleeuwse vestingsteden van Europa die nog intact zijn. Het kasteel van Chambord geldt als een van de meesterwerken van de renaissance. De meeste Nederlanders verblijven in Frankrijk op een camping in een stacaravan of eigen caravan en ontdekken daarvandaan al het moois dat de regio heeft te bieden.  

Dit mag je niet missen tijdens je vakantie in Frankrijk

De belangrijkste nationale feestdag in Frankrijk is natuurlijk Quatorze Juillet. Ieder jaar wordt op 14 juli de Franse revolutie herdacht. Dit viert men met leuke activiteiten, feestjes en vuurwerk. In Parijs vindt de grootste viering plaats met een militaire parade en vuurwerk bij de Eiffeltoren maar ook op andere plaatsen in Frankrijk wordt dit gevierd. Zo kun je in Montpellier de braderie bezoeken en in Cannes en Carcassonne genieten van mooie vuurwerkshows.

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, wordt het muziekfeest Fête de la Musique France georganiseerd. Op straat en in parken door heel Frankrijk treden diverse muzikanten op, zowel amateurs als professionals.

De Tour de France is het bekendste evenement in Frankrijk en vindt meestal plaats van in de maand juli. In 2019 startte deze in België, in Brussel en eindigt zoals ieder jaar op de Champs-Élysées. Uiteraard gaat de route ook door de Alpen en de Pyreneeën. In 2020 ging het evenement niet door vanwege het corona virus.

Ben je in de buurt van de Provence in augustus? Neem dan een kijkje bij de Lavandel Corso in Digne-les-Bains. Er worden overdag en ’s avonds optochten gehouden maar er zijn ook vuurwerkshows en een kermis.

 

Helaas zijn er vandaag geen last minutes naar deze bestemming. Het aanbod van last minutes varieert elke dag. Klik op onderstaande link om een andere bestemmingen te zoeken:

Beschikbare last minute vakanties


Naar boven